Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/1558
Назва: | Перспективність застосування ціаноризобіальних консорціумів в агроценозах бобових рослин |
Інші назви: | Аdvantages of application of algorizobacterial consortia in cultivation of legume crops |
Автори: | Дідович, С. В. Мальцева, І. А. Didovych, S. V. Maltseva, I. A. |
Ключові слова: | ціанобактерії;консорціум;бульбочкові бактерії |
Дата публікації: | 2012 |
Видавництво: | МДПУ ім. Б. Хмельницького |
Серія/номер: | Біологічний вісник Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького: наук. журнал;№ 2 |
Короткий огляд (реферат): | UK: Експериментально доведено можливість створення ефективного альгобактеріального консорціуму з високою нодулюючою здатністю бульбочкових бактерій. Передпосівна бактеризація насіння нуту таким поліфункціональним ціаноризобіальним комплексом забезпечила підвищення продуктивності рослин на 43,4% в умовах польового досліду. Це може стати основою біологічної технології вирощування бобових культур для отримання екологічно безпечної продукції. EN: Possibility of creation of effective algobacterial consortia with high nodulе ability of rhizobial cells is experimentally proven. Pre-sowing bakterization treatment of chickpea seeds provided the increase of the productivity of plants such polyfunctional cyanorhizobial complex by 43,4% in the conditions of the field experiment. It may serve as a base for biological technology of growing chickpea for obtaining of ecologically safe production. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/1558 |
Розташовується у зібраннях: | кафедра Геоекологія та землеустрій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
1324.pdf | 303.86 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Показати повний опис матеріалу
CORE Recommender
Перевірити
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.