Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/1430
Назва: Прогнозування якісних технічних показників плодів яблуні залежно від стресових абіотичних факторів
Інші назви: Forecasting quality technical indicators of apple fruits depending on stress abiotic factors
Автори: Сердюк, Марина Єгорівна
Сердюк, Марина Егоровна
Serdyuk, Marina
Байбєрова, Світлана Сергіївна
Байберова, Светлана Сергеевна
Bayberova, Svitlana
Ключові слова: товарність;маса;яблука
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі
Серія/номер: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр.;Вип. 1(19)
Короткий огляд (реферат): UK: Розглянуто вплив стресових абіотичних факторів на формування якісних технічних показників плодів яблуні. Установлено, що основним факторним показником технічних характеристик якості яблук в умовах Південної степової підзони України слід уважати середню масу плоду. Розроблено математичну модель прогнозування даного показника залежно від стресових погодних чинників. EN: The estimation of the influence of weather factors on the apple fruits qualitytechnical indicators in the south of Ukraine steppe zone is presented. It has been found that the main factorial of an apples quality indicator should be considered an average weight of the fruit. The correlation analysis results have revealed the main stress weather factors in the region, having the greatest impact on the weight of apples. These included: the amount of active temperatures during the last month of the fruit ripening and the yearly quantity of days with precipitation greater than 1 mm. Methods of variation statistic were used for the analysis of the experimental data and the end result forecasting. The function of linear dependence: Y = a0 + a1X1 + +a2X2 +... + anXn was used for a multifactor model forming. As a result a multi-factor model that allowed forecasting the mass of apple fruit depending on the influence of abiotic stress factors has been developed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/1430
Розташовується у зібраннях:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1209.pdf1.2 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.