Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12594
Назва: Підвищення тріщиностійкості ковальських зливків
Автори: Чернишова, Людмила Миколаївна
Чернышева, Людмила Николаевна
Chernyshova, Liudmyla
Ключові слова: брак зливків;брак поковок;«гарячі» тріщини;хромисті сталі;технологія кінцевого розкислення;сталь 40ХЛ
Дата публікації: 2020
Серія/номер: Інноваційні технології в агропромисловому комплексі: матеріали І Всеукраїн. наук.-практ. Інтернет-конференції (Мелітополь, 01-30 вересня 2020 р.);(С. 13-15)
Короткий огляд (реферат): Ковальсько-штамповочне виробництво, як правило, характеризується достатньо високим браком зливків і поковок, головним чином, за «гарячими» тріщинами. Основними причинами такого браку є: підвищена кількість нітридів алюмінію на межах аустенітних зерен, які приводять до зниження міжзеренних зв’язків, високотемпературних міцності і пластичності сталі, а також високий вміст сірки, який викликає утворення легкоплавких залізо-сульфідних евтектик і явище червоноламкості. У зв’язку з цим, у даній роботі вирішувалась задача управління кількістю і природою неметалевих включень у низьколегованих хромистих сталях з метою зниження браку ковальських зливків і поковок і підвищення комплексу механічних і експлуатаційних властивостей кованих низьколегованих сталей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12594
Розташовується у зібраннях:кафедра Технології конструційних матеріалів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Chernyshova1.pdf1.2 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.