Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11726
Title: Аналіз біохімічного складу свіжих та свіжозаморожених плодів черешні трьох строків достигання, що вирощені в умовах Південного Степу України
Other Titles: Анализ биохимического состава свежих и свежезамороженных плодов черешни трех сроков созревания, выращенных в условиях южной степной зоны Украины
The analysis of the biochemical composition of fresh and fresh frozen sweet cherry fruits of the three ripening periods grown in the conditions of the Southern Steppe of Ukraine
Authors: Іванова, Ірина Євгенівна
Иванова, Ирина Евгеньевна
Ivanova, Iryna
Герасько, Тетяна Володимирівна
Герасько, Татьяна Владимировна
Herasko, Tetiana
Долгова, С. В.
Keywords: плоди черешні;строк достигання;біохімічний склад;заморожені сортозразки;дефростація;біологічно активні речовини;плоды черешни;срок созревания;биохимический состав;замороженные сортообразцы;дефростация;биологически активные вещества;sweet cherry fruits;ripening period;biochemical composition;frozen varieties samples;defrosting;biologically active substances
Issue Date: 2019
Publisher: Херсон: Вид. дім "Гельветика"
Series/Report no.: Таврійський науковий вісник. Сільськогосподарські науки;Вип. 105 (С. 160-165)
Abstract: UK: Проведено аналіз біохімічного складу свіжих плодів черешні сортів раннього, середнього та пізнього строків достигання за показниками: сума цукрів, уміст сухих розчинних речовин, сума БАР. У заморо-жених сортозразках 3-х строків достигання визначено параметр – величина втрати соку. RU: Проведен анализ биохимического состава свежих плодов черешни сортов раннего, среднего и позднего сроков созревания по показателям: сумма сахаров, содержание сухих растворимых веществ, сумма БАВ. В замороженных сортообразцах 3-х сроков созревания определен параметр – величина потери сока. EN: The biochemical composition of fresh fruits of sweet cherry varieties of early, medium and late ripening periods are analyzed by using the indicators: total sugars, the content of dry soluble substances, the amount of BAS. It was defined the parameter, the value of the juice loss in the frozen varieties samples of 3 ripening periods.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11726
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2.2.pdf482.37 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.