Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10972
Назва: Аналіз дозаторів пакувальних машин для сипучих матеріалів
Інші назви: Анализ дозаторов упаковочных машин для сыпучих материалов
Analysis of batchers of packing machines for dispersed materials
Автори: Петриченко, Сергій Володимирович
Петриченко, Сергей Владимирович
Petrychenko, Serhii
Олексієнко, Вадим Олександрович
Алексеенко, Вадим Александрович
Oleksiienko, Vadym
Ломейко, Олександр Петрович
Ломейко, Александр Петрович
Lomeiko, Oleksandr
Ключові слова: дозування;фасування;сипучі матеріали;дозатор;об'ємний дозатор;ваговий дозатор;дозирование;фасовка;сыпучие материалы;объемный дозатор;весовой дозатор;dosing;packing;bulk materials;dispenser;bulk dispenser;weight dispenser
Дата публікації: 2020
Видавництво: ТДАТУ
Серія/номер: Праці Таврійського державного агротехнологічного університету: наукове фахове видання;Вип. 20, т. 1 (С. 35-42)
Короткий огляд (реферат): UK: В статті розглянуто властивості сипких продуктів, які впливають на якість дозування і фасування. Приводяться основні функціональні ознаки і вимоги до дозувальних пристроїв та їх класифікація. Завданням роботи є аналіз переваг і недоліків дозаторів сипучих матеріалів і визначення раціонального типу дозуючих пристроїв для різних видів сипких продуктів. Представлено результати аналізу дозувальних пристроїв, що використовуються в пакувальних машинах для фасування сипучих матеріалів, які не виділяють пил. Виконано порівняльний аналіз об’ємного і вагового типів дозаторів, описані їх переваги і недоліки та галузь застосування. Обґрунтовано, що для фасування продуктів однакової щільності в стабільних об'ємно-вагових показниках, доцільно використовувати об'ємний дозатор. Для фасування продуктів різної щільності, або при значній зміні їх вагових показників використовують ваговий дозатор. RU: В статье рассмотрены свойства сыпучих продуктов, влияющих на качество дозирования и фасовки. Приводятся основные функциональные признаки и требования к дозирующим устройствам и их классификация. Задачей работы является анализ преимуществ и недостатков дозаторов сыпучих материалов и определение рационального типа дозирующих устройств для различных видов сыпучих продуктов. Представлены результаты анализа дозирующих устройств, используемых для упаковки и фасовки сыпучих материалов, которые не выделяют пыль. Выполнен сравнительный анализ объемного и весового типовдозаторов, описаны их преимущества и недостатки, а так же область применения. Обосновано, что для фасовки продуктов одинаковой плотности в стабильных объемно-весовых показателях, целесообразно использовать объемный дозатор. Для фасовки продуктов различной плотности, или при значительном изменении их весовых показателей используют весовой дозатор. EN: In the food industry, the operation of dividing bulk products into portions ordispensing is common. The choice of the type of dispenser depends on the properties of the product and the design and technical capabilities of the dispenser. The article deals with the properties of bulk products that affect the quality of dosing and packaging. The basic functional characteristics and requirements for metering devices and their classification are given. The task of the work is to analyze the advantages and disadvantages of bulk materials dispensers and to determine the rational type of metering devices for different types of bulk products. The results of the analysis of the dosing devices used in packaging machines for the packaging of bulk materials that do not emit dust are presented. Comparative analysis of volume and weight types of dispensers is described in more detail, their advantages and disadvantages and scope are described. The advantages of the bulk dispenser are its simplicity of construction, low cost and high performance. The disadvantages are the low volume range of the product, the small dose adjustment range, and the inability to work with denser or less bulk materials. The weighing dispenser is versatile for the product being packaged, more accurate and adapted for easy adjustment of a single dose, capable of packing dense or slightly loose products. The disadvantages are the complexity of the design, the high cost and poor performance. It is substantiated that it is advisable to use a volumetric dispenser for packing products of the same density in stable volume-weight indicators. For packing products of different density, or with a significant change in their weight indicators, use a weight dispenser.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10972
Розташовується у зібраннях:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf375.32 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.