Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10760
Назва: Способи підвищення енергоефективності диспергування молока
Автори: Самойчук, Кирило Олегович
Самойчук, Кирилл Олегович
Samoichuk, Kyrylo
Ковальов, Олександр Олександрович
Ковалев, Александр Александрович
Kovalov, Oleksandr
Дмитревський, Д. В.
Ключові слова: енергоефективність диспергування молока;переробка молочної сировини;харчова промисловість;молокопереробна галузь;гомогенізація
Дата публікації: 2020
Видавництво: Харків: ХДУХТ
Серія/номер: Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність: Міжнародна науково-практична конференція (14 травня, 2020 р.): тези у 2-х ч.;Ч. 1 (С. 229-230)
Короткий огляд (реферат): Необхідність проведення диспергування пояснюється високою швидкістю розшарування продукту при тривалому зберіганні, що пояснюється високою швидкістю підйому жирових кульок до поверхні в необробленому молоці. Відсутність диспергування в технологічному процесі переробки молочної сировини призводить до зниження обсягів продажу, а отже і прибутку підприємств. Для забезпечення конкурентоздатності підприємств молокопереробної галузі необхідно проводити гомогенізацію, однак використання при цьому найбільш поширених в промисловості конструкцій клапанних диспергаторів характеризується високими питомими витратами енергії, що підвищує собівартість одиниці виготовленої продукції
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10760
Розташовується у зібраннях:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6.pdf158.82 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.