Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10760
Title: Способи підвищення енергоефективності диспергування молока
Authors: Самойчук, Кирило Олегович
Самойчук, Кирилл Олегович
Samoichuk, Kyrylo
Ковальов, Олександр Олександрович
Ковалев, Александр Александрович
Kovalov, Oleksandr
Дмитревський, Д. В.
Keywords: енергоефективність диспергування молока;переробка молочної сировини;харчова промисловість;молокопереробна галузь;гомогенізація
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХДУХТ
Series/Report no.: Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність: Міжнародна науково-практична конференція (14 травня, 2020 р.): тези у 2-х ч.;Ч. 1 (С. 229-230)
Abstract: Необхідність проведення диспергування пояснюється високою швидкістю розшарування продукту при тривалому зберіганні, що пояснюється високою швидкістю підйому жирових кульок до поверхні в необробленому молоці. Відсутність диспергування в технологічному процесі переробки молочної сировини призводить до зниження обсягів продажу, а отже і прибутку підприємств. Для забезпечення конкурентоздатності підприємств молокопереробної галузі необхідно проводити гомогенізацію, однак використання при цьому найбільш поширених в промисловості конструкцій клапанних диспергаторів характеризується високими питомими витратами енергії, що підвищує собівартість одиниці виготовленої продукції
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10760
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6.pdf158.82 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.