Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10759
Title: | Основні теорії диспергуванняі гомогенізації молочної емульсії |
Authors: | Самойчук, Кирило Олегович Самойчук, Кирилл Олегович Samoichuk, Kyrylo Дейниченко, Г. В. |
Keywords: | гомогенізація молока;гомогенізації дрібнодисперсних емульсій;кавітаційне диспергування;молочна емульсія |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Харків: ХДУХТ |
Series/Report no.: | Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність: Міжнародна науково-практична конференція (14 травня, 2020 р.): тези у 2-х ч.;Ч. 1 (С. 227-228) |
Abstract: | Основними теоріями гомогенізації дрібнодисперсних емульсій, згідно таких вчених як F. Innings, T. Glawdel, C. Liu, Y. Lu, C. Trägårdh є кавітаційна та турбулентна. При кавітаційному диспергуванні відбувається поступове зменшення впливу кавітації на ступінь диспергування емульсії при багатократній обробці до моменту, коли за рахунок кавітації диспергування зупиняється. Експериментально показано, що мінімальний розмір жирових кульок за рахунок кавітації сягає лише 1,4–2,0 мкм. Завдяки теорії кавітації пояснюється факт, що при появі кавітації істотно змінюється залежність між ступенем гомогенізації та енерговитратами: при тій самій енергії, що підводиться, гомогенізація стає більш ефективною |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10759 |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.